Friends


Det här med vänner. Ibland tänker jag, vänner är bara vänner. Blir det kris så lämnar dina vänner dig och sticker. Men sen tänker jag igen. Vänner är vänner, men det beror på vad det är för vänner. Det finns olika sorters vänner.

Vi har de sorters vänner som bara ringer när det är något de behöver. Vi kan kalla dem de behövande vännerna. De hör av sig när de behöver hjälp med att någon som känner någon som kan hjälpa dem att få tag i någon. Ibland ringer de när de vill hitta på något men när antagligen hela deras kontaktlista har tackat nej. Då ringer dom dig och frågar ifall det inte är dags att hitta på något.

Sen har vi de sorters vänner som aldrig ringer. Man är vänner och allt är bra, men man hör aldrig någonsin något ifrån dem. En gång (kanske vartannat år) så får man ett grattis/godjul/gladpåsk-sms. Jag kallar dem för runawayvännerna.

Tredje sortens vänner kallar jag för klistervännerna. De klistrar sig på dig likt en igel och låter dig aldrig andas. De vill följa med dig överallt. På bio, på gymmet, till dina föräldrar, till ditt landställe, ja, även med dig in på toaletten. Man hade kunnat kalla dem för toalettvännerna också, men vi säger klistervännerna.

Sen har vi faktiskt en fjärde sorts vänner också.
Jag väljer att kalla dem för barndomsvännerna. Det fina med barndomsvänner är att det spelar ingen roll om den ena är lång och smal, den andra har stor rumpa, den tredje skriker när den pratar, den fjärde går 100 meter framför alla andra, den femte vägrar inse när man har fel, den sjätte får man alltid vänta på, ja.. jag kan fortsätta länge, men ni förstår. Det spelar ingen roll om man inte har träffat varandra på flera år, man kommer ändå fortsätta prata om exakt samma sak som man gjorde för kanske 5 år sedan. Det spelar ingen roll hur mycket man växer upp eller växer ifrån varandra, man kommer alltid känna sig som 15 år när man ses och umgås.

Det spelar iheller ingen roll hur många nya vänner man skaffar (behövande vänner, runawayvänner, klistervänner), barndomsvännerna kommer alltid förbli en alldeles egen kategori. Det spelar ingen roll hur mycket tjafs det blir. Blir det tjafs så blundar man och tänker på när Mirjam spräckte brallan på skolgården, eller när Jessica kallade bajs för avföring, eller på Cassandras danssteg, eller kanske på Farahs favoritord BAAJS. Finns fler personer/minnen jag kan sätta i den här listan, men vi stannar där så länge.

Grattis igen på 24-årsdagen Mirjam. Vi älskar dig (trots allt).




Saturday

Idag åkte jag och Mirriz lite inlines.. Liiite finare väder och vi hade lätt kunnat åka rundor i några timmar. Nu ska vi bara vänta på finare väder och bli lite stabilare, sen har Mirjam lovat att åka i kjol. Missa ej detta.


fredag i Paris hade inte skadat.

Resan blir alltid så bra när man kommer hem och tänker på det. Vi var bara borta i 4 dagar och ändå kommer jag leva på detta länge. En grej man måste passa sig för ifall man åker till Paris är att prata strunt på svenska. Vi var med om flera olika situationer då det kunde ha gått hemskt snett. Det pinsammaste som hände var när jag stod i en toalettkö och sa högt ut, men fan komigen jag kissar på mig. Då kommer Johan från Stockholm ut ur toaletten och säger, kissa inte på dig är du snäll. Det var lite pinsamt men inte så man dog. Det fanns tillfällen då jag tänkte säga saker högt men höll igen och sedan kom det att visa sig att det var svenskar i närheten. Ibland har man tur. En dag vid Triumphbågen kom det däremot ett gäng killar som skrek, kolla BRUDAR. Kul tyckte vi..













Mer från Paris







Shorts från Bershka, typ 25 euro. Kommer användas flitigt i sommar! Och väska/datorväska från Bershka, typ 15 euro.

New Look/Bershka



Nya skor från Bershka och New Look! Brukar nästan aldrig köpa roliga platta skor, men nu är jag trött på festskor och även på converse, så nu blir det lite fina ballerinisar i vår! Jag vill ha Bershka, Stradivarius och New Look till Sverige..


Hemma

4 dagar i Paris är ingenting. Man hinner bara se precis det man ville, men allt annat som man inte visste att man ville se får man bara en snabb view av. Jag hade behövt minst ett halvår i Paris för att se allt jag vill och prata så bra franska som jag hade velat. Här är lite Iphonebilder som vi lyckades skrapa ihop. Kan visa resten sen! Vi hade det jättebra förresten!


































Paris



Paris den 21/4- 24/4 med dessa ladies.
Ska bli riktigt AWESOME hur mycket det än kommer regna, haha. Vi drar tidigt imorgon!
Vi har inte så mkt planerat förutom att klättra upp i Eiffeltornet, se Mona Lisa och äta croissants. Och så ska vi försöka hitta Forever 21 och gå på La fayette. OCH prata franska, haha.. Jag har smygtränat lite.

PUSS!


Landskrona

Man måste älska Landskrona! Ett utegym å massa ungar som hejar och säger att jag är stark. Haha!!


Frisören

Sitter hos frisören i Landskrona. Såg mig själv i spegeln igår och insåg att jag inte kan åka till Paris och se ut som the grudge...

Typ såhär kan man ju inte se ut...


söndagsinspiration


Till min vän Farah

Farah. Idag har Alvin, 3 år gjort sina första armhävningar. Det är som när man knappt kan stå på ett par skidor och det kommer en skitunge som stormar förbi. Du borde skämmas så mycket att du gör en armhävning av skam. Snart kommer jag med mina nya armhävningsleksaker och våldgästar dig.
Happy friday!

training

Bästa tipset när man vill komma igång med träning är att titta på massa bilder med vältränade rumpor och kroppar! Mitt träningsmål i vår/sommar är att bli bättre & snabbare på löpning och så ska jag försöka hitta någon klätterklubb i Skåne. Är sjukt sugen på det. Någon med tips? Ett annat mission jag ska ge mig själv är att under våren/sommaren lyckas lära min kompis Farah att göra armhävningar. Det ska bli ett sant nöje.

hey ya

Jag och Cajsis i lördags! Synd att jag har blivit dålig på att ta med mig kamera ut faktiskt. Då har man bara halvkassa bilder att bjussa på. Måste skärpa mig lite.. Idag har jag mindre än en vecka kvar i Gbg. Känns skumt.
Puss & godnatt

bonjour

Den 21-24 april drar vi till Paris - Jessica, Anna, Farah & jag. Längtar ihjäl!

Somebody that I used to know

Älskar den här låten. Och Walk Off Earth's version kan vara det bästa jag har sett/hört, någonsin.



Rita Ora

Rita Ora, vet alla vem den här tjejen är eller? Vet inte om jag är helt efter men fan vilken vacker tjej och vilken bra röst! Hon är kosovoalbansk och bor i England, verkar gå bra för henne! Cool tjej, cool stil.

emma the housewife

2 nätter. 5 timmars sömn. Lägg på att jag har gjort högskoleprov OCH flyttat ur min lägenhet på 2 dagar. Japp, nu bor jag hos min kära storasyster i 2 veckor. Sen blir det Skåne fram tills juli/augusti. Har inte hunnit känna efter hur det känns än. Jag och sis har sprungit runt som två mongos på stan, vi hade båda ångest för saker vi hade köpt, så vi hade med oss vars en påse med grejer att lämna tillbaks. Men sen när vi hade lämnat tillbaks allt så kände vi oss helt plötsligt rika och gick loss totalt. Men det är lugnt, vi ska börja gå i terapi. Nu blir det 2 veckors all inclusive för mig här i Torslanda.. Trodde jag. Bilden säger allt.

RSS 2.0